Var med och rösta fram vinnaren i Forskar Grand Prix!

På tisdag nästa vecka kan hela Sverige vara med och kora vinnaren i Forskar Grand Prix. Krydda eftermiddagsfikat med direktsänd, kunskapsbaserad underhållning och rösta fram Sveriges bästa forskningspresentatör!

Fyra minuter. Lika lång tid som det tar att tina en kanellängd i mikron. Det är vad finalisterna i Forskar Grand Prix har på sig för att presentera år av forskning.
Forskar Grand Prix är Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare. Årets final går av stapeln den 28 november på Nalen i Stockholm, där en jury och publiken tillsammans korar vinnaren.

Var med och rösta

Nytt för i år är att finalen direktsänds på nätet och att hela Sverige kan vara med och rösta fram vinnaren. Sändningen börjar på www.forskargrandprix.se klockan 14:00 tisdagen den 28 november. Allt du behöver för att vara med och rösta är en mobil eller dator.

Namnkunnig jury

Juryn består av Agnes Wold, läkare och professor i klinisk bakteriologi vid Göteborgs universitet, Anja Lundqvist, skådespelare och komiker och Patrik Hadenius, journalist och chefredaktör för bl.a. Forskning & Framsteg. Konferencier är Måns Nilsson, komiker och programledare. Prisutdelare är Leif Callenholm, tillförordnad generaldirektör på Vinnova.

Finalisterna har kvalificerat sig vid deltävlingar i Blekinge, Borås, Lund, Malmö, Skövde, Stockholm och Uppsala, som en del av vetenskapsfesten ForskarFredag. Dessutom har två tävlande kommit med via en öppen ansökan och webbtävling.

Vetenskap & Allmänhet arrangerar finalen tillsammans med forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova.


Läs mer om finalen och finalisterna här.


Lägg till en kommentar