Andreas Ohlin intervjuas i P1

År 2013 stod han som vinnare bland nio finalister i Forskar Grand Prix. Nu kan du höra Andreas Ohlin berätta om tävlingen och om sin forskning i P1.

Andreas Ohlin2

Du kan lyssna på intervjun med Andreas Ohlin i P1 här.

Han kom in på scenen iförd läkarkläder, spritade sina händer med handsprit och stod helt tyst inför publiken. ”Hej, jag heter Andreas. Jag jobbar med små, små barn.”

Andreas Ohlin är verksam vid Universitetssjukhuset i Örebro och forskar om bakterieinfektioner bland nyfödda barn. År 2013 vann han finalen i Forskar Grand Prix i Stockholm. I söndags intervjuades han i Sveriges Radios ”Forskarliv” där han berättade att han till en början funderade på om Forskar Grand Prix skulle vara för tramsigt. I dag har han ändrat sin inställning till hur man kan nå ut med sin forskning på andra sätt än genom de traditionella vägarna, och han är inte längre orolig för att uppfattas som oseriös.

”Han har ändrat sin inställning till hur man kan nå ut med sin forskning.”

Efter vinsten Forskar Grand Prix har han varit ute och pratat om sin forskning ungefär en gång i månaden och når ut till andra grupper än tidigare. Hans framträdande finns på YouTube.

Läs VAs intervju med Andreas Ohlin från 2014 här.


Lägg till en kommentar