Tävla och bli bättre på att berätta om din forskning!

Är du fena på att berätta om din forskning? I Forskar Grand Prix tävlar forskare i vem som kan göra den mest engagerande, lärorika och begripliga presentationen av sin forskning – på bara 4 minuter. Nu öppnar ansökningsperioden för Forskar Grand Prix Digital, en digital deltävling som är öppen för forskare i hela Sverige. Skicka in ditt bidrag, få erfarenheter för livet och en chans att vinna 15 000 kronor!

Ellen Lindell, finalist från Högskolan i Borås i finalen 2017. I bakgrunden juryn: Agnes Wold, Patrik Hadenius och Anja Lundqvist. Foto: VA/Erik Cronberg

Bland de inskickade bidragen väljs upp till tio forskare ut som får tävla i Forskar Grand Prix Digital. Själva tävlingen pågår den 20–24 september 2021, i samband med vetenskapsfestivalen ForskarFredag. Alla tävlande får dessförinnan coaching i presentationsteknik och hjälp att göra en proffsigt filmad presentation.

Två av de tävlande går vidare till riksfinalen i Forskar Grand Prix 2020/21 som äger rum den 25 november i Stockholm. Den forskare som vinner finalen kammar, utöver den stora äran, hem 15 000 kr att använda till studieresa eller kompetensutveckling. 

Att försöka sammanfatta och tillgängliggöra din forskning på 4 minuter är en stor utmaning, men ger också stor utdelning. Att delta i Forskar Grand Prix ger dig erfarenheter och färdigheter som du kommer ha nytta av långt efter att tävlingen är över – ja, hela livet!

Läs mer om tävlingen och hur du ansöker här.


Lägg till en kommentar