Hanna Tuvesson

Hanna_T_WEBB

Det ligger i luften – Atmosfär, vårdpersonal och psykiatrisk slutenvård

Se Hannas presentation i Forskar Grand Prix-finalen 2016!

Hur är det att arbeta på en psykiatrisk slutenvårdsavdelning? Hur upplever vårdpersonalen atmosfären på avdelningen och kan själva klimatet inne på avdelningen göra att personalen mår dåligt? I min forskning vill jag förstå hur atmosfären och miljön inne på en psykiatrisk slutenvårdsavdelning upplevs av de människor som arbetar på avdelningen och vilken betydelse den har för dessa personers arbetssituation och välmående.

På en psykiatrisk slutenvårdsavdelning vårdas personer i akut kris och med svår psykisk ohälsa som har behov av vård och stöd dygnet runt. En psykiatrisk slutenvårdsavdelning är också en arbetsplats för många människor. För att kunna hjälpa personer som vårdas på avdelningen behöver personalen ett klimat och en arbetssituation som ger dem möjlighet att bedriva vård som känns rätt och är av god kvalitet. I dagens vård med få slutenvårdsplatser, korta vårdtider och brist på personal kan detta vara en utmaning. I min forskning studerar jag bland annat hur arbetsmiljö och vårdatmosfär upplevs av och påverkar vårdpersonal som arbetar på psykiatriska slutenvårdsavdelningar.

Kontaktuppgifter:
Blekinge Tekniska Högskola
Institutionen för Hälsa
[email protected]
http://www2.bth.se/people/htu.nsf/

Ladda ner pressbild här


Lägg till en kommentar

2 kommentarer

 1. Forskare förbereder sig för final i Forskar Grand Prix - Forskar Grand Prix |

  […] sitt bidrag om att återanvända de material som finns i våra avfallsströmmar. I Karlshamn tog Hanna Tuvesson hem segern med ”Det ligger i luften – Atmosfär, vårdpersonal och psykiatrisk […]

  Svara
 2. Annlouise Nilsson |

  Heja Hanna!viktigt ämne!sätt BTH på kartan, Lycka Till!!!
  Tack Johanna Tell för Du delade detta!!

  Svara