Är du N.Ö.R.D-en vi söker?

Sveriges forskare: släpp diktafoner, böcker, provrör, pennor, stetoskop, mikroskop, teleskop! Nu förlänger vi anmälningstiden för årets viktigaste selfie-video – N.Ö.R.D. I potten ligger en direktbiljett till finalen av Forskar Grand Prix!

I Forskar Grand Prix tävlar forskare i att presentera din forskning så begripligt, fängslande och engagerande som möjligt på fyra minuter. Vinnaren koras av en expertjury tillsammans med publiken.

Sex regionala vinnare har redan säkrat en plats i 2018 års final på Nalen i Stockholm. Tack vare N.Ö.R.D. (Nationell Övergripande Rikstäckande Deltävling) kan du också bli finalist!

GÖR SÅ HÄR:

  1. Förbered en max 4 minuter lång presentation om din forskning. Presentationen ska framföras på svenska. Du får använda hjälpmedel som Powerpoint, rekvisita, kläder, filmer m.m. men tänk på att du ska kunna framföra presentationen live på en scen.
  2. Spela in presentationen med mobiltelefon eller dylikt. Tänk på att vi vill se dig i helbild, som om du framför presentationen live. OBS! Kvalitén på filmen spelar ingen roll, det viktiga är att vi ser och hör dig och att du får fram din presentation.
  3. Ladda upp filmen på Youtube (eller annan videotjänst) och ange länken i formuläret tillsammans med övriga uppgifter. Om du vill, kan du göra filmen privat, så den bara kan ses av den som har lösenord.

Anmäl dig HÄR senast den 30 oktober!

Vår jury väljer ut den lyckliga forskaren som får komma till Stockholm och tävla i finalen den 27 november. Du får besked senast den 5 november om det blir DU!

Inför finalen får du coaching i presentationsteknik för att finslipa din presentation. Det är kunskap och erfarenheter  som du kommer att ha nytta av länge efter tävlingen!

Vill du ha tips för din presentation? Kolla här!

OBS! Du måste vara tillgänglig 26–27 november för att delta i finalen.

Vetenskap & Allmänhet står för logi och förtäring under finaldagarna. Resan måste du eller din organisation bekosta själv.

Tänk på de tre F:en när du gör din presentation!

FORSKNING – Hur väl du lyckas beskriva den vetenskapliga processen (frågeställning, metod, slutsats, etc). Observera att det inte handlar om att bedöma själva forskningens kvalitet.

FÖRSTÅELSE – Hur väl du lyckas skapa en dramaturgi i presentation och hur du använder språket (lätta/svåra ord, målande beskrivningar, m.m.).

FRAMFÖRANDE – Hur väl du lyckas engagera publiken med hjälp av kroppsspråk, röst, utspel, osv.

HÅLLPUNKTER

  • Sista anmälningsdag är den 30 oktober. 
  • Senast den 5 november får du besked om du kommit med. 
  • Du kommer att få coaching i presentationsteknik för att utveckla din presentation. Tid bestäms i samråd med dig. 
  • Den 26 november kl. 14 hålls ett förmöte i Stockholm med alla finalister vilket följs av en middag. 
  • Finalen äger rum den 27 november på Nalen i Stockholm, räkna med att vara på plats hela dagen. 
  • Vetenskap & Allmänhet står för logi, men inte eventuell resa till/från Stockholm.

Lägg till en kommentar