Vinnare av Forskar Grand Prix Skövde 2019 blev Tejaswi Badam!

Tejaswi Badam, Högskolan i Skövde och finalist i Forskar Grand Prix finalen 2019. Foto: Erik Cronberg

Tid och plats

Anderas Ljung. Foto: Johan Liljeblad

Fredag 27 september kl. 13.30-14.45 på Balthazar Science Science Center, Balthazars vetenskapscafé, Kavelbrovägen 2B, Skövde.

Konferencier

Konferencier under Forskar Grand Prix är Andreas Ljung. Andreas är Skövdebo (eller rättare sagt Våmbsbo). Han är verksam som konferencier, moderator, speaker och komiker på olika event runt om i Västsverige.

Jury:

Per Lövsund

Bedömer: Forskning

Per Lövsund

Per är professor inom fordonssäkerhet vid Chalmers, institutionen för Mekanik och Maritima Vetenskaper men disputerade i Linköping inom medicinsk teknik. Per har jobbat mycket med förebyggande av personskador främst i trafikolyckor och utveckling av skyddssystem och system för att undvika olyckor. Idag handlar verksamheten mycket om elektrifiering av fordon och autonoma fordon samt hur vi kan nyttiggöra forskningen så att den kommer till nytta inom industrin och i samhället. Under många år har jag varit konsult inom fordonsindustrin berättar Per.

Bo Westerholm

Bedömer: Framförandet

Bo är utbildad på Balettakademien i Göteborg, under ledning av grundaren Claude Marchant.

Bo Westerholm

Bo arbetar som regissör,  koreograf, danspedagog och producent med mera. Bo har varit aktiv inom Riksteatern, GöteborgsOperan, film och teater. Han har varit rektor för Balettakademien, skolchef för Skara skolscen och är även aktiv inom Alingsås kommun som ledsagare/avlösare för personer med olika funktionsvariationer.

Kristina Appelqvist

Bedömer: Kommunikation

Kristina Appelqvist är journalist, kommunikatör och författare. Efter en tid som nyhetsreporter arbetade Kristina i tio år på Högskolan i Skövde, först som informatör/pressansvarig och sedan som kommunikationschef. Hon har också gett ut åtta deckare som alla utspelar sig på Högskolan i Skövde (Västgöta universitet). Vid sidan av författarskapet har Kristina arbetat som kommunikationskonsult, bland annat med omfattande uppdrag åt Karolinska Institutet.

Kristina Appelqvist. Foto: Anna-Lena Ahlström

Hon är aktuell med en bok i genren sakprosa (När lögnen blir sanning) som skildrar efterspelet i Macchiariniaffären.

Anmälan

Ingen föranmälan & fri entré!

Kontakt

Christina Landelius Törning (till 1/9)
Samverkanskoordinator
Högskolan i Skövde
0500-44 82 78
[email protected]his.se

Mattias Pettersson (från 2/9)
Kommunikatör
Högskolan i Skövde
0500-44 82 04
[email protected]

Tävlande forskare: