Jeanette Eriksson

FGP2014-Malmo-Jeanette-Eriksson-940px

Spel för äldre

Jag forskar om hur digital teknik och digitala spel kan användas för att på olika sätt förbättra äldres tillvaro.

Min forskning kan summeras i två termer: Computer Supported Collaborative Learning (inklusive träning) och End-User Development med fokus på tailoring och anpassning. Jag är speciellt intresserad av att kombinera dessa områden. Applikationsområden jag gärna jobbar med är spel i kombination med psykofysiologiska sensorer. Just nu arbetar jag med ett projekt i äldreomsorgen med avsikt att skapa anpassningsbara, digitala spel för social interaktion mellan brukare, personal och anhöriga, samt kan fungera generationsöverskridande. Dessutom har jag nyligen inlett ett samarbete med sjukhuset i Malmö, där vi skapar ett aktivitetsspel med avsikt att aktivera patienter under deras sjukhusvistelse. Jag är medlem i Internet of Things and People Research Centre på Malmö Högskola.

Kontaktuppgifter
Webbplats: http://forskning.mah.se/id/tsjeer

Högupplöst foto


Lägg till en kommentar

2 kommentarer

 1. Esther Omonombe |

  Jag är intresserad av virtuella spel för gamla , kartor på Stockholmslän och om det finns flera spel,jag har ett café i Häggvik i Sollentuna och vill ha det som träffpunkt för äldre som imte har mycket att göra på dagarna!
  Tack på förhand.Mvh,Esther

  Svara
  • Hanna Mellin |

   Hej Esther!
   Tack för din kommentar och vad trevligt att du vill ordna en träffpunkt för äldre! Vill du komma i kontakt med forskaren Jeanette Eriksson så rekommenderar jag dig att skriva ett mail till henne. Du når henne på följande adress: [email protected] . Lycka till med ditt café!
   Vänligen,
   Hanna Mellin, digital kommunikatör, Forskar Grand Prix

   Svara