Stort grattis till Sophia Hernandez, Umeå universitet, som vann Umeås deltävling i Forskar Grand Prix 2020!

Tisdag den 1 december blev det en rafflande forskaruppgörelse i Umeå – då gjorde nämligen åtta forskare och doktorander från SLU och Umeå universitet upp i Umeås deltävling i Forskar Grand Prix. Tävlingen livesändes från SLUs aula, och vinnaren utsågs av du som tittade, tillsammans med en expertjury.

Vinnare blev Sophia Hernandez vid Umeå universitet, som forskar om gener i parasiten plasmodium som orsakar sjukdomen malaria.

Tid & plats

Tisdagen den 1 december 2020 kl. 8.00-11.00. Tävlingen gick att följa genom en livesändning på Facebook .

Konferencier

Zinat Pirzadeh.

Zinat Pirzadeh, komiker, författare och skådespelare.

Jury

Tomas Brodin
Tomas Brodin är professor vid SLU. Han forskar om hur de läkemedel som vi använder, och som sedan hamnar i våra vattendrag, påverkar djur och i förlängningen förändrar hela ekosystem.

Ylva Jonsson Sarri
Ylva Jonsson Sarri är minoritetschef och biträdande programchef på SVT Umeå. Detta innebär att hon är ansvarig utgivare för program på finska, meänkieli, jiddisch, romani, samiska och teckenspråk samt nyhetssändningar på teckenspråk.

Monica Lindgren
Monica Lindgren är skådespelare och teaterproducent med 40 års erfarenhet av arbete på och vid sidan om scenen. Idag är hon anställd som producent på Nordiskt Berättarcentrum och verksam som skådespelare i det egna produktionsbolaget. Sedan några år tillbaka är Monica även återkommande boktipsare i SVT:s Go’kväll.

Tomas Brodin.
Ylva Jonsson Sarri.
Monica Lindgren.

Kontakt:

Anna Morén, SLU
[email protected]

Tävlande i Umeå: