Gina Griffioen

Utveckla läkemedel mot autism

Som psykiater möter jag ofta patienter och anhöriga som önskar läkemedel för deras autism. Vissa kan inte kommunicera utan att slå sig själv eller andra. Andra har väldigt svårt med förändringar, och de flesta har svårt för höga ljud eller beröring. Men det finns inga läkemedel, och det vill jag som forskare ändra på!

Trots många års forskning vet vi fortfarande inte hur en autistisk hjärna skiljer sig från en icke-autistisk hjärna. Jag undersöker dessa skillnader i tvillingpar, där den ena tvillingen har autism och den andra inte. Med radioaktiva ämnen kan vi se hur många nervcellsförbindelser de har. Min första analys har visat att det kanske ät tvärtom mot vad vi trodde: tvillingarna med autism verkar ha färre nervcellsförbindelser än deras tvillingsyskon utan autism.

Jag hoppas att min forskning kan bidra till att utveckla bra läkemedel mot autism, så att jag kan hjälpa mina patienter och deras anhöriga.

Kontakt:

Gina Griffioen, psykiater och forskare.

[email protected]

Läs mer om min forskning


Kommentering är avstängd.