Erika Baraldi

Stärk familjer till extremt tidigt födda

Jag är doktorand i specialpedagogik på Stockholms universitet inom forskningsprojektet Stockholm Preterm Interaction-Based Intervention (SPIBI), som är ett samarbetsprojekt med KI.

SPIBI är ett helt nytt tidigt interventionsprogram riktat till extremt för tidigt födda barn och deras föräldrar, i syfte att stärka det tidiga föräldrar-barnsamspelet, barnens utveckling och föräldrarnas psykiska hälsa. Eftersom för tidig födsel påverkar både föräldrar och barn under hela livet, såväl medicinskt, som psykologiskt och inlärningsmässigt, är forskargruppen tvärprofessionell med läkare, psykologer, specialpedagog och fysioterapeuter.

Det ingår 130 barn i SPIBI-studien som alla är födda före graviditetsvecka 28 någonstans i Stockholm mellan juni 2018 och oktober 2021. SPIBI följer familjerna longitudinellt över tid. 

Som småbarnspsykolog brinner jag för tidiga insatser för spädbarn; interventioner som ska få både föräldrar och barn att må så bra som möjligt under den omtumlande tid som småbarnsåren är. Jag har givit ut en bok om graviditetspsykologi till allmänheten eftersom ett lyhört föräldraskap börjar redan när barnet ligger i livmodern.

Jag bor i Täby med sin sambo, tre barn och två bonusbarn. Jag gillar friluftsliv och längtar efter att få disputera.

Kontakt:

Erika Baraldi, legitimerad psykolog och doktorand i Specialpedagogik vid Stockholms universitet.

[email protected]

Läs mer om min forskning


Kommentering är avstängd.