Stefan Petersson

FGP2014-Blekinge-Stefan-Petersson-940px

Är spelteknik endast lämpat för spel?

Jag forskar om hur komprimering- och behandling av bilder på olika sätt kan utföras med ett grafikkort och därefter nyttjas för exempelvis fjärrstyrning på Institutionen för Kreativa Teknologier .

Mitt namn är Stefan Petersson och jag har studerat och arbetat vid BTH sedan 2004. Under min studietid på Spelprogrammeringsprogrammet valde jag att fokusera på spelteknik och i synnerhet grafikkortsprogrammering. Ämnet är under ständig förändring och nya tillämpningsområden poppar upp titt som tätt. Just nu är ämnet hetare än någonsin då grafikkortet kan nyttjas för andra ändamål än just spel. Mitt nuvarande fokus ligger mot att utveckla sätt att nyttja grafikkortet för att lösa problem som traditionellt löses med en vanlig datorprocessor. Exempelvis kan komprimering, analys och behandling av bilder utföras på grafikkortet, vilket kan spara både tid, pengar och energi.

Kontaktuppgifter
Webbplats: http://www.bth.se/for/address-book.nsf/Contact.xsp?action=openDocument&documentId=12BC78D1B10E46C0C1257049002E965E&lang=sv

Högupplöst foto


Lägg till en kommentar