N.Ö.R.D – ansök online

Delta i N.Ö.R.D (Nationell Övergripande Rikstäckande Deltävling) – öppen uttagning till Forskar Grand Prix!

Vinn en plats till finalen av Forskar Grand Prix den 27 november 2018!

Se fler filmer med tips till din presentation!

Vill du lära dig att presentera din forskning på fyra minuter? Delta i Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare – Forskar Grand Prix!

I slutet av september hålls sex lokala deltävlingar runtom i landet (Borås, Karlshamn, Lund, Skövde, Stockholm och Västerås) där vinnaren går vidare till den nationella finalen i Stockholm den 27 november. N.Ö.R.D är den öppna uttagningen för forskare i hela landet – skicka in ditt bidrag till oss och tävla om en plats i finalen!

”Vad forskar du om?” är kanske den vanligaste frågan du får som forskare. Att kunna svara på den på ett enkelt och engagerande sätt ökar dina chanser att nå ut med din forskning.

Om du går vidare, får du ytterligare coaching i presentationsteknik. Där får du med dig kunskap och erfarenheter som du kommer att ha nytta av länge efter tävlingen! Det är detta moment som tidigare deltagare har värdesatt allra mest.

Gör så här:

  1. Förbered en max 4 minuter lång presentation om din forskning. Presentationen ska framföras på svenska. Du får använda hjälpmedel som Powerpoint, rekvisita, kläder, filmer m.m. men tänk på att du ska kunna framföra presentationen live på en scen.
  2. Spela in presentationen med mobiltelefon eller dylikt. Tänk på att vi vill se dig i helbild, som om du framför presentationen live.
  3. Ladda upp filmen på Youtube och skicka länken till oss.

Svar på vanliga frågor

Anmälan öppnar den 1 september och stänger den 15 oktober! Passa därför på och arbeta med din ansökan under sommaren.

Forskar Grand Prix arrangeras årligen sedan 2012 av forskningsråden Formas, Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova och samordnas av föreningen Vetenskap & Allmänhet.

Kontakt:

Anders Sahlman, projektledare Forskar Grand Prix-finalen
Projektledare Vetenskap & Allmänhet
[email protected]
070-734 07 85


Lägg till en kommentar