Lena Lid Falkman

Karismatiskt ledarskap kräver kritiskt tänkande!

Vad är det som gör att vi följer vissa personer och litar på det de säger? Jag forskar om ledarskap och kommunikation, och en av de saker jag vill förstå och förklara är just varför vi lyssnar på vissa ledare. Jag har flera olika projekt om ledarskap, till exempel i olika kontorstyper och i innovation och ledarskap genom social media. Men jag är särskilt fascinerad av just karisma. En karismatisk ledare kan förändra världen till det bättre, men det finns också mörk karisma som kan göra att vi leds fel. Det är ett viktigt ämne idag, och jag tycker att vi alla måste bli bra på att tänka kritiskt!

Kontakt:

Stockholm School of Economics
[email protected]
https://www.hhs.se/sv/personsida/?personId=7131053

Ladda ner pressbild här.


Lägg till en kommentar